ANIVERSARI

cap d’any SN, primer aniversari d’un fet / aniversari (R-M, IEC)

Dilluns serà el cap d’any de la inauguració de la biblioteca del barri / Avui és el cap d’any de l’arribada a Itàlia / Demà és el segon cap d’any del casament d’en Pere (R-M, R-M, Fr)

les noces d’argent SD, celebració del vint-i-cinquè aniversari d’un casament, d’una ordenació sacerdotal, d’una entitat, d’un nomenament, etc. (IEC)

Van fer les noces d’argent al gener i per celebrar-ho se’n van anar de viatge als Estats Units / Enguany són les meves bodes d’argent / Van celebrar les noces de plata convidant els seus amics a dinar / Van celebrar les bodes de plata amb un sopar íntim (També s’usa amb els noms boda i plata)

les noces d’or (p.ext.), les noces de diamant (p.ext.), les noces de platí (p.ext.)

les noces d’or SD, celebració del cinquantè aniversari d’un casament, d’una ordenació sacerdotal, d’una entitat, d’un nomenament, etc. (IEC)

Quan facin les noces d’or ho celebraran fent la volta al món / Aquest any l’agrupació sardanista fa les bodes d’or (També s’usa amb el nom boda)

les noces d’argent (p.ext.), les noces de diamant (p.ext.), les noces de platí (p.ext.)

les noces de diamant SD, celebració del seixantè aniversari d’un casament, d’una ordenació sacerdotal, d’una entitat, d’un nomenament, etc. (IEC)

L’empresa aviat farà les noces de diamant i s’organitzarà una gran festa (També s’usa amb el nom boda)

les noces d’argent (p.ext.), les noces d’or (p.ext.), les noces de platí (p.ext.)

les noces de platí SD, celebració del setanta-cinquè aniversari d’un casament, d’una ordenació sacerdotal, d’una entitat, d’un nomenament, etc. (IEC)

La Facultat de Dret va fer les noces de platí el mes passat però aquest fet va passar desapercebut (També s’usa amb el nom boda)

les noces d’argent (p.ext.), les noces d’or (p.ext.), les noces de diamant (p.ext.)